Na hlavný obsah

A szlovák külügyi tárca közli fenntartásait Magyarországgal

Szlovákia külügyminisztériuma kijelenti, hogy fenntartásait közli Magyarországgal, reagált ezzel a diplomáciai tárca az SaS felszólítására.

A szlovák külügyi tárca közli fenntartásait Magyarországgal
Miroslav Wlachovský (b) és Szijjártó Péter (j) 2023. július 3-án, Budapesten. Foto: SITA

Az SaS azt követeli, a minisztérium kéresse be Magyarország szlovákiai nagykövetét, hogy magyarázatot adjon Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és Menczer Tamás magyar külügyi államtitkár kijelentéseire a szlovák ellenzéki politikusok letartóztatásával kapcsolatban.

„A szlovák külügyminisztérium rendszeresen kommunikál a partnerekkel a Szlovákiában akkreditált diplomatákon és a nagykövetségi hálózatunkon keresztül. Így van ez a Magyarországgal való kapcsolataink esetében is. Közöljük fenntartásainkat, és biztosítunk mindenkit, hogy gondosan mérlegeljük mind a kommunikáció tartalmát, mind a választott formát“ – közölte a minisztérium.

Szijjártó a hétvégén kijelentette, hogy Szlovákiát beleértve „világszerte hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel felvállaltan szembehelyezkedő, a nemzeti érdekeket bátran képviselő politikusokkal szemben”.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban