Na hlavný obsah

A fogorvosnál hagyjuk a legtöbb pénzt

Szlovákiában az állampolgárok a legtöbb pénzt a fogorvosi ellátásért fizetik - derül ki az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal április 10-e és 17-e között, 1 014 fős mintán végzett felméréséből.

A kép illusztráció
Foto: DPA

„Jelentős távolsággal a sorban a szakorvosok következnek. A válaszadók 37 százaléka fizetett a szakorvosi kezelésért, 35 százalékuk pedig közvetlen fizetéssel kapcsolta össze a rendelőintézeti látogatást, például a betegkezeléssel összefüggésben” – közölte az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS).

A felmérés azt is megvizsgálta, hogy az emberek mennyit fizetnek saját zsebükből bizonyos típusú egészségügyi ellátásokért.

„Átlagosan 335 eurót költenek egy műtétre, például a sebészorvos kiválasztására. A szülészettel átlagosan 237 eurós költség párosul, például a szülészorvos kiválasztásáért. A fogorvosnál ez az összeg 187 euró, beleértve a foghigiéniát is, a közvetlen kifizetések tekintetében pedig a fizioterápia, a rehabilitáció áll a negyedik helyen, átlagosan 137 eurós anyagi ráfordítással“ – közölte az ÚDZS.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban