Na hlavný obsah

Az SaS bírálja az élelmiszergyártók illetékeinek elengedéséről szóló törvényt

Az SaS bírálja a Smer által még júniusban keresztülvitt törvényt mely az alkalmazottak utáni féléves illetékek elengedéséről szól egyes élelemiszergyártó vállalatok számára.

Az SaS bírálja az élelmiszergyártók illetékeinek elengedéséről szóló törvényt
Foto: TASR/AP

Állításuk szerint a Szociális Biztosító annak ellelenére nem ültette át a gyakorlatba, hogy a törvény már hatályban van, ennek oka pedig szerintük az, hogy jogellenes állami támogatásról van szó. A Szociális Biztosító nem akarja és nem is tudja átültetni a törvényt a gyakorlatba, mivel ha az Európai Bizottság nem hagyja ezt jóvá, akkor a szlovákiai cégeknek büntetésekkel és kamatokkal együtt kell ezt visszafizetnie az államnak.

Amennyiben pedig a bizottság mégis elfogadja a törvényt, akkor is legkorábban az idei év végén lehet támogatás formájában visszafizetni ezt a vállalatoknak – nyilatkozta Peter Cmorej az SaS szociális ügyekért felelős képviselője. A liberális párt szerint a Szociális Biztosító a Versenyhivatallal és a Munkaügyi Minisztériummal együtt komoly vizsgálat alá helyezi a törvényt, hogy ne állhasson fenn a törvénytelen állami támogatások vádja.

(denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban