Na hlavný obsah

A Modrí, Most-Híd, a Szövetség és a Magyar Fórum sem szándékozik visszalépni a választások előtt

A Modrí, Most-Híd, a Szövetség és a Magyar Fórum körül tömörülő pártok halmaza sem szándékoznak visszalépni a parlamenti választás előtt.

A Modrí, Most-Híd, a Szövetség és a Magyar Fórum sem szándékozik visszalépni a választások előtt
Foto: Sobotné dialógy

Ezt erősítették meg az RTVS Szombati párbeszédek című műsorában a pártok listavezetői. Forró Krisztián, a Szövetség elnöke ugyanakkor arra biztatta a műsorban szereplő másik két politikust, hogy tegyék meg ezt a lépést.

Mikuláš Dzurinda az általa vezetett lista politikusaival az Európai Uniót akarja közelebb hozni Szlovákiához, mert szerinte jelenleg csak az árak európaiak, minden más távol van Európától.

Simon Zsolt azért nem akar visszalépni, mert ellenkező esetben a magyar nemzetiségű választópolgárok szavazatai Robert Ficónál kötnének ki, Forró Krisztián pedig bízik abban, hogy a Szövetség bejut a parlamentbe, mivel a Dél- és Kelet-Szlovákia hengja, ezért nem lépnek vissza.

A volt rendőrfőkapitány letartóztatására mindhárman úgy reagáltak, hogy a további eljárást a bűnüldöző szervekre kell hagyni. Abban is egyetértettek, hogy magas energiaárakra reagáló segítségnek célzottnak kellene lennie.

(RTVS)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban