Na hlavný obsah

Komárom: 17 ezer beteget láttak el egy év alatt az új sürgősségi osztályon

Egy év alatt 17 253 beteget láttak el az Agel komáromi kórházának sürgősségi osztályán, 12 468 páciensnek sebészeti beavatkozásra volt szüksége.

Foto: nemocnicakomarno.agel.sk

A legtöbb beteg magas vérnyomás, szívdobogás, erős fejfájás, szédülés, végtagzsibbadás, és főleg valamilyen sérülés miatt ment a sürgősségire – tájékoztatott Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

Egy évvel ezelőtt nyílt meg a kórház sürgősségi osztálya. 12 új mobil kórházi ággyal, 9 vizsgálóággyal, 3 szállítóággyal, 1 felső röntgengéppel, 1 karos mobil röntgengéppel, 1 diagnosztikai röntgenberendezéssel, 3 ultrahanggéppel, 1 CT-berendezéssel, valamint 1 központi életfunkciókat ellenőrző berendezéssel, 4 altatógéppel, 5 defibrillátorral és 2 műtőtoronnyal szerelték fel a részleget. Emellett 3 új műtőt is kialakítottak. Egy év alatt 3 000 sebészeti beavatkozást végzett el az osztályon – mondta el Miroslav Jaška.

A komáromi kórház radiológiai diagnosztikai osztályán is sok betegeket regisztráltak, 40 254 pácienst vizsgáltak ki itt. Az év elején új mágneses rezonanciás képalkotó berendezést kapott az osztály.

A Komáromi járásnak közel 110 ezer lakosa van, és mostanáig nem volt itt ilyen gép.

„Ez a berendezés nélkülözhetetlen a neurológia, a sebészet, a belgyógyászat, a traumatológia, a rehabilitáció és az onkológia számára is“ – mondta a kórházigazgató.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban