Na hlavný obsah

Robert Kaliňákot már nem vádolják

A főügyészség a 363. paragrafus alapján megszüntette a büntetőeljárást ellene.

Robert Kaliňákot már nem vádolják
Robert Kaliňák. Foto: TASR

Robert Kaliňák már nem vádlott az adóhatóság volt vezetője, František Imrecze elleni vesztegetési ügyben. Jozef Sedlák főügyészhelyettes helyt adott a 363. paragrafus alapján történő eljárásra vonatkozó indítványának, és megszüntette a Kaliňák elleni vádakat. Jana Tökölyová, a főügyészség szóvivője ezt megerősítette az Aktuality.sk-nak.

Kaliňákot ebben az ügyben Jozef Brhel oligarchával együtt vesztegetés vádjával vádolták meg – ellenük František Imrecze, a pénzügyi adminisztráció korábbi vezetője vallott. Brhel állítólag pénzt fizetett neki az állami hivatalban kapott fizetésén felül, ami alacsonyabb volt, mint Imrecze korábbi jövedelme a magánszférában. A rendőrségen azt vallotta, hogy Kaliňák azt a tanácsot adta neki, hogy ilyen módon „egészítse ki“ a fizetését.

A főügyészség szerint a megtámadott határozat szövegéből nem derül ki olyan tényállás, amely a vádlott volt belügyminiszter, Kaliňák, mint a szóban forgó bűncselekmény szervezője cselekedeteire utalna.

Egy másik vádlott oligarcha, Jozef Brhel másképpen végezte. Az ő esetében Sedlák nem adott helyt a 363. paragrafus szerinti eljárásra vonatkozó indítványnak.

(aktuality.sk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban