Na hlavný obsah

Ukrajna megtámadta az oroszok novorosszijszki haditengerészeti támaszpontját

Az ukrán titkosszolgálat szerint az ukránok eltaláltak egy orosz hadihajót

Ukrajna megtámadta az oroszok novorosszijszki haditengerészeti támaszpontját
A fekete-tengeri Novorosszijszk. Foto: SITA/AP

Péntek éjjel az orosz fekete-tengeri Novorosszijszk hadikikötő közelében egy különleges hadművelet során Ukrajna eltalálta az Olenyegorszkij Gornyak nevű orosz hadihajót – közölte a Telegramon az SBU ukrán titkosszolgálat. A novorosszijszki haditengerészeti támaszpont ellen végrehajtott dróntámadásról korábban az orosz védelmi minisztérium is beszámolt, de nem említettek károkat.

Az SBU hamisnak nevezte az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatát, amely szerint az ukrán támadást visszaverték. A Reuters egyik forrása, aki ismeri a dél-oroszországi kikötő működését, közölte, az orosz haditengerészet egyik hajóját a partra kellett vontatni, mert nem tudott önállóan hajózni, azt azonban nem közölte, melyik hajót.

Novorosszijszk polgármestere, Andrej Kravcsenko közölte, hogy az Olenyegorszkij Gornyak hajó egyike volt annak a két hajónak, amely „azonnal reagált“, hogy visszaverjék az ukrán támadást. Helyi lakosok szerint lövések és legalább egy robbanás volt hallható kora reggel Novorosszijszk kikötőjében.

(CTK)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban