Na hlavný obsah

Andrzej Duda: Figyelemmel követjük a balti-tengeri orosz flottagyakorlatot

Lengyelország és szövetségesei figyelemmel kísérik a balti-tengeri orosz flottagyakorlatot - közölte Andrzej Duda lengyel elnök az észak-lengyelországi Gdynia katonai kikötőjében tartott pénteki sajtóértekezleten.

Andrzej Duda: Figyelemmel követjük a balti-tengeri orosz flottagyakorlatot
Foto: TASR/AP

A nyilatkozatot megelőzően a lengyel államfő a gdyniai tengeri műveleti központban egyeztetett a Balti-tengeren fennálló biztonsági helyzetről. Közlése szerint a látogatás a folyamatban lévő orosz flottagyakorlattal függ össze.

A gyakorlatot Lengyelország az Ukrajnában zajló háborúval köti össze, valamint azzal a tevékenységgel, amelyet Oroszország Lengyelország keleti határainál folytat – jelentette ki Andrzej Duda.

Kifejtette: elsősorban a Wagner-csoport fehéroroszországi jelenlétére gondol, amely csoportot Varsó nem tart „a szó szoros értelmében felfogott magánhadseregnek“.

„Semmi kétségem sincs arról, hogy a Wagner-csoport tevékenységét igazából az orosz kormányzat irányítja“ – fogalmazott a lengyel elnök, hozzátéve: a zsoldosokat az orosz fenyegetés egyik formájának tekinti.

(mti, 24.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban