Na hlavný obsah

Kollár: Támogatjuk az önkormányzatok kompenzálását

A Sme rodina támogatja az önkormányzatok 108 millió euró összegű energiaár-kompenzációjának kifizetését. A párt elnöke, Boris Kollár házelnök sajnálja, hogy július 21-én, pénteken nem sikerült megnyitni az ezzel kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülést.

Boris Kollár
Foto: TASR

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke elutasította azokat az érveket, melyek szerint a témát egyes pártok a választási kampányukhoz használják fel. Ebben az esetben nem fontos, ki terjeszti elő a javaslatot, hanem hogy mi a javaslat tartalma – mondta a parlamenti ülés megnyitásáról szóló sikertelen szavazás után Kollár

„Nekem sem tetszik, hogy a Smer-SD terjesztette ezt elő. Jobban örülnék, ha az OĽaNO vagy a Demokrati terjesztette volna elő” – mondta Kollár.

Ebben az esetben szerinte a pártoknak nem lenne szabad politikai játszmákat űzni, mert ha az önkormányzatok nem kapják meg a pénzt, akkor azt a polgárok fizetik meg a megemelt adókon és különféle illetékeken keresztül.

„Nem azt kell néznünk, hogy ki terjeszti elő, hanem hogy mit terjesztenek elő” – tette hozzá Kollár.

Emlékeztetett: a parlament egy törvénymódosítással csökkentette az önkormányzatok bevételeit, és a pénzt szociális ügyekre fordította, ami szerinte jó megoldás volt.

„A kormány ugyanakkor elkötelezte magát, hogy ezt a kompenzációt megkapják” – emlékeztetett Kollár.

Sajnálja, hogy Ódor Lajos kormánya nem tett lépéseket a volt kormány ígéretének teljesítése érdekében, ugyanakkor tiszteletben tartja, hogy a kormányfő meg akarja várni augusztus 15-ét, hogy átlássa az államháztartás állapotát.

A házelnök kifejtette véleményét a másik rendkívüli ülés kapcsán is, amelyet szintén nem sikerült megnyitni. Ez Ivan Šimko visszahívott belügyminiszter ügyéről szólt volna.

Kollár szerint elfogadhatatlan, hogy a rendőrök nyomásgyakorlással és a lemondásukkal való fenyegetőzéssel minisztercseréket eredményezzenek.

„Ez nem szerencsés, és bízom benne, hogy nem fog megismétlődni” – tette hozzá a sme rodina elnöke.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban