Na hlavný obsah

Rendkívüli bizottsági ülés összehívását kezdeményezi Šimko menesztése ügyében a Hlas-SD

A parlamenten kívüli Hlas-SD törvényhozásbeli képviselői a parlament védelmi és biztonsági bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezik Ivan Šimko a belügyminiszteri posztról történt menesztése kapcsán. A képviselők a napokban megkezdik az aláírásgyűjtést.

Peter Pellegrini
Foto: SITA

Peter Pellegrini, a Hlas-SD vezetője július 20-án, csütörtökön sajtótájékoztatón bejelentette, kérdéseket kívánnak feltenni Ódor Lajos miniszterelnöknek Ivan Šimko a belügyminiszteri posztról történt visszahívása kapcsán. Pellegrini szerint a bizottsági ülés zártkörűen kerülhet lebonyolításra.

Pellegrini azt állítja, hogy sem Zuzana Čaputová államfő, sem Ódor Lajos miniszterelnök nem részletezte Šimko távozásának okait. Szerinte, magyarázat híján a az ügy homályos és bizonyítékok nélküli. Hozzátette: ha a kormányfő nem akar a nyilvánosság előtt konkrét körülményekről beszélni, akkor zárt ajtók mögött szolgálhat magyarázattal a bizottságnak.

A Hlas-SD vezetője szerint az államfő és a kormányfő is engedett a rendőrség gyakorolta nyomásnak. Szerinte Ivan Šimko július 19-i, szerdai menesztésére nem volt releváns indok. Más politikai pártok is úgy nyilatkoztak, hogy a miniszter távozását érintő konkrét magyarázatot várnak.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban