Na hlavný obsah

A Szlovák Köztársaság csatlakozott a munkaerő-kizsákmányolást feltáró ellenőrzésekhez

A Szlovák Köztársaság nagyszabású akciónapokon vett részt június 10-17 között, amelyek célja az emberkereskedelem, azaz a munkaerő-kizsákmányolás lehetséges áldozatainak feltárása volt.

rendőrség
A kép illusztráció
Foto: TASR

Összesen 28 magángazdálkodó szervezetet és 213 személyt ellenőriztek, ebből 118 külföldi, főként Ukrajnából és Vietnamból – tájékoztatott Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

Annak ellenére, hogy az ellenőrzések során nem azonosítottak egyetlen potenciális áldozatot sem, az év első felében 12 esetben indítottak büntetőeljárást embercsempészet bűntette miatt az illegális migráció elleni küzdelem országos egységének nyomozói.

„A lebonyolított akciónapok megerősítették, hogy az embercsempészet áldozatai Európa-szerte megtalálhatók, még olyan helyeken is, ahol ezt nem feltételeztük volna” – jegyezte meg Bárdyová.

Ha valaki információval rendelkezik az embercsempészet lehetséges áldozatairól, vagy azt gyanítja, hogy maga is ennek a bűncselekménynek az áldozata lett, hívja az embercsempészet áldozatait segítő országos ingyenes segélyvonalat a 0800/800-818-as telefonszámon.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban