Na hlavný obsah

A pénzügyminisztérium két javaslatának megvitatásával indult a parlament keddi ülésnapja

A pénzügyminisztérium műhelyéből származó 2 javaslat megvitatásával folytatta 94. ülését június 27-én, kedden a törvényhozás. Terítéken a 2022-es állami zárszámadás és a 2023-2026-os stabilitási program.

Foto: SITA

A zárszámadás szerint Szlovákia államháztartási hiánya tavaly elérte a bruttó hazai termék (GDP) 2 százalékát, és 3,2 százalékponttal, 3,43 milliárd euróval maradt el a költségvetéstől. Az államadósság tavaly év végén a GDP 57,8 százalékát tette ki, és 1,5 milliárd euróval volt alacsonyabb a vártnál.

Ľubomír Andrássy, az Állami Számvevőszék (NKÚ) elnöke ismertette a képviselőkkel a 2022. évi zárszámadással kapcsolatos állásfoglalást.

A továbbiakban az oktatási törvény, valamint az Állami Lakásfejlesztési Alapról (ŠFRB) szóló törvény módosítása kerül megvitatásra a plénumban. előbbit Richard Vašečka (OĽaNO), utóbbit Miloš Svrček (Sme rodina) nyújtotta be.

A korábbi megállapodás szerint kedden nem szavaznak a képviselők. Az addig megtárgyalt programpontokról június 28-án, szerdán 11 órakor szavaznak a képviselők.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban