Na hlavný obsah

Mindenki egyenlőségét szeretné előremozdítani programjával a PS

Programjuk továbba tartalmazza az állam és az egyház teljes elválasztását .

Mindenki egyenlőségét szeretné előremozdítani programjával a PS
Foto: TASR

A Progresívne Slovensko parlamenten kívüli párt programjában az esélyegyenlőséget és az emberi jogok védelmét szeretné előremozdítani, emellett támogatni szeretnék a családon belüli és nemi alapú erőszak visszaszorítását és az áldozatok védelmét. Programjuk továbba tartalmazza az állam és az egyház teljes elválasztását – nyilatkozták a párt képviselői mai sajtótájékoztatójukon.

Lucia Plaváková, a párt alelnöke szerint csökkenteni kell az azonos nemű párokkal szembeni előítéleteket, valamint ezzel összefüggésben be kell vezetni a parlamentben egy etikai kódexet, hogy a képviselők a mindeni iránti tisztelet jegyében nyilvánulhassanak csak meg. A nemi alapú erőszak visszaszorítása érdekében a párt javaslatot nyújtana be a parlamentnek az Európa Tanács nők elleni erőszak megelőzőséről szóló egyezményének ratifikálására.

Sajtótájékoztatújukon az is kiderült, garantálni szeretnék a szükséglakások állandó finanszírozását. Végezetül Zora Jaurová, a párt elnökségi tagja beszélt arról, hogy egy speciális adórendszer bevezetésével az egyházak támogatásának modern módját vezetnék be, ami független az államtól.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban