Na hlavný obsah

Szerdán dönthet az árstopok sorsáról a magyar kormány

A magyar kormány szerdán dönthet az árstopok sorsáról - hangzott el a mai kormányinfón.

Szerdán dönthet az árstopok sorsáról a magyar kormány
Gulyás Gergely Foto: MTI

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány 7000 milliárd forintot költene 2030-ig a tanárok béremelésére, ennek azonban 13 százalékát az EU állná. A kormányinfón szó volt továbbá arról is, hogy a kormány a háború végéig árplafont vezet be a feldolgozóipar, a raktározás és szállítás, valamint a szálláshely szektor szereplőinél az elektromos áram árára, azt 200 euróban maximálva megawattonként.

Gulyás szerint ez több, mint 5 ezer vállalkozást segít majd. Szintén megemlítették, hogy lehetővé teszik a Szép-kártyák felhasználását hidegélelem vásárlására augusztus elejétől az év végéig, illetve hogy a gyógyszertáraknak jövőre várhatóan megfelezik a kötelezően befizetendő extraprofitadót.

Végezetül szóba került a Magyarországnak Oroszország által átadott kárpátaljai hadifoglyok ügye, akikkel kapcsolatban a miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, egyházközi együttműködés által volt lehetőségük Magyarországra jönni, ha viszont el akarják hagyni az országot azt is szabadon megtehetik, hiszen jogi értelemben többé nem minősülnek hadifoglyoknak. (napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban