Na hlavný obsah

Helyet kínál a jelöltlistán a Modrínak, a Most-Hídnak és a Demokratinak Simon Zsolt

A Magyar Fórum, az Občianski demokrati Slovenska, a Za regióny, a Rómska koalícia, és a Demokratická strana pártcsoportosulása helyeket ajánl fel a jelöltlistáján a Modrí és a Most-Híd pártoknak - tájékoztatott június 16-án, pénteken Simon Zsolt, a Magyar Fórum vezetője, hozzátéve, hogy a Demokrati egyes képviselőinek is hajlandók helyet szorítani.

Foto: SITA, TASR

A Magyar Fórum elnöke, Simon Zsolt mindezt a legutóbbi választási felmérés margójára közölte. Mint megjegyezte, bár pártja is enyhe csökkenést könyvelhetett el, de a Modrí és a Most-Híd is várakozásokon alul teljesített, egyben a Demokrati preferenciáinak folyamatos csökkenésére is rámutatott.

„Ha valamilyen alternatívát akarunk kínálni az állampolgároknak, akkor meggyőződésünk, hogy a kisebbnek a nagyobbakhoz kell csatlakozniuk „ – jelentette ki a sajtótájékoztatón Simon, mondván, választási jelöltlistájukat a legjelentősebb kompromisszum együttesének tartják. Hozzátette: sem Robert Fico, sem Igor Matovič és Eduard Heger kormányaival nincs kapcsolatuk.

Simon hajlandó együttműködni a Most-Híd vezetőjével Sólymos Lászlóval, de mint fogalmazott, nem olyan ember, „akit nagyon szívesen látnánk jelöltlistánkon“.

Szerinte az ajánlatnak hitelesnek kell lennie. Azt is elmondta, hogy Heger pártja, a Demokrati fontolgatja, hogy nem az ex-kormányfő lesz a listavezetőjük.

„Lehet, hogy ott sem lesz a jelöltlistán. Ez a hitelességről szól“ – fogalmazott Simon, hozzátéve, hogy ha Heger szerepelne a jelöltlistán, el sem kell indulniuk a választáson.

A párt egyúttal felszólította a politikai pártokat, hogy a választási kampányukban kerüljék a gyűlölködést és a félretájékoztatás eszközét. Az Občianski demokrati Slovenska elnöke, Pavel Macko szerint a médiának és a pártoknak mindaddig bojkottálniuk kellene a Smer-SD elnökét, Robert Ficót, amíg fel nem hagy a gyűlöletkeltéssel. Erre annak kapcsán hívta fel a figyelmet, hogy Fico interjút adott az általa szélsőségesnek és antiszemitának titulált Daniel Bombicnak. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban