Na hlavný obsah

Heger képviselői támogatni fogják a kormány programnyilatkozatát, és bizalmat szavaznak az Ódor-kabinetnek

Támogatják Ódor Lajos miniszterelnök kormányának programnyilatkozatát és bizalmat szavaznak a kabinetnek a parlamenten kívüli Demokrati frakció nélküli képviselői – jelentette be június 13-án, kedden sajtótájékoztatón a párt elnöke, Eduard Heger.

Ódor Lajos (b) és Eduard Heger (j) 2023. május 15-én.
Foto: SITA

„A kormány programnyilatkozata a kormányunk által támogatott, bevezetett és végrehajtott reformok, beruházások és programok folytonosságát tükrözi” – fogalmazott Eduard Heger volt miniszterelnök, a Demokrati elnöke.

A szakértői kormány támogatásának másik indokaként azt említette, hogy az Ódor-kabinet programja is a helyreállítási és reziliencia tervre épül. Hangsúlyozta, hogy Ódor Lajos kabinetje nyugatbarát irányultságot hirdet, és reális állami költségvetés készítésére törekszik. Úgyszintén értékelte, hogy a szakértői kormány az innovációra, a sebezhető, kiszolgáltatott csoportok megsegítésére és hasonlókra helyezi a hangsúlyt.

Heger szerint a kormánynak azért is fontos bizalmat szavazni, mert ellenkező esetben hatáskörei még inkább korlátozottak lesznek.

Heger egyúttal arról tájékoztatott, hogy képviselői a júniusi plenáris ülésen nem támogatják a „toxikus javaslatokat“ és a különféle „atomfegyvereket“, melyek a Demokrati frakció nélküli képviselői szerint az állami büdzsére, a környezetre és más egyéb érintett területre is kedvezőtlen hatással lennének.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban