Na hlavný obsah

Az illegális cigarettagyár havi 6,3 millió eurótól foszthatja meg az államot

A Pénzügyi Igazgatás Bűnügyi Hivatala (KÚFS) egy illegális cigarettagyárat fedezett fel Pozsony környékén. Az akció még csak a gyártási folyamat elején járt, azonban potenciálisan napi 1,5 millió cigarettát lenne képes előállítani, ami az államnak havi 6,3 millió eurónyi jövedéki adókiesést jelentene.

Az illegális cigarettagyár havi 6,3 millió eurótól foszthatja meg az államot
illusztréciós kép Foto: TASR/FS

„A KÚFS több mint harminc fegyveres tisztje június 6-án, kedden a Pozsonyi kerületben tartott házkutatást. Az akcióban a rendőrség tagjai is részt vettek. Ennek eredményeként több mint 21 tonna dohányt, 2000 fogyasztói doboz cigarettát, egy dohányfeldolgozó gépsort és egyéb alkatrészeket foglaltak le“ – mondta Martina Rybanská, a pénzügyi adminisztráció szóvivője.

A dohány és a dohánytermékek jövedéki adójának elszivárgását a lefoglalt áruk esetében mintegy 2,1 millió euróra becsülték. A beavatkozás során két személyt vettek őrizetbe. „A szóban forgó ügyben még mindig folyik a nyomozás. Amennyiben bebizonyosodik a bűnösségük, az elkövetők 3-tól 8 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak“ – tette hozzá Rybanská. (tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban