Na hlavný obsah

Sklenár a regionális védelmi együttműködésről tárgyalt V4-es és német partnerekkel

Szó volt a NATO és az EU Ukrajnának nyújtott támogatásáról, valamint a V4-ek és Németország álláspontjáról a júliusi vilniusi NATO-csúcstalálkozó előtt.

Sklenár a regionális védelmi együttműködésről tárgyalt V4-es és német partnerekkel
Martin Sklenár Foto: SITA

Martin Sklenár szlovák védelmi miniszter méltatta Németország folyamatos érdeklődését Szlovákia biztonsága iránt, különösen azt a kezdeményezését, hogy további képességeket biztosít a szlovák fegyveres erők megerősítésére. Ezt tegnap jelentette ki a német védelmi minisztérium államtitkárával, Siemtje Möllerrel folytatott találkozóján. A találkozóra a visegrádi csoporttal (V4) és Németországgal folytatott tárgyalások első napján került sor.

A szlovák védelmi minisztérium vezetője tájékoztatta a német államtitkárt nagyon rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerek gyors beszerzésének szándékáról. Kiemelte továbbá a két nagyon rövid hatótávolságú MANTIS légvédelmi rendszer adományozását, amely további erősíti Szlovákia légtérellenőrzési képességét.

Sklenár és Möller megbeszélést folytatott Krzysztof Strzalka lengyel nagykövettel, Daniel Blažkovec cseh védelmi miniszterhelyettessel és Szalay-Bobrovniczky Kristóf magyar védelmi miniszterrel is. A megbeszéléseken szó esett a NATO és az EU Ukrajnának nyújtott támogatásáról, valamint a V4-ek és Németország álláspontjáról a júliusi vilniusi NATO-csúcstalálkozó előtt. (tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban