Na hlavný obsah

Az OĽANO felszólítja a képviselőket, hogy támogassák az egészségügyi dolgozók körülményeinek javítását célzó törvénymódosítást

A jóváhagyás után a szülési vagy szülői szabadságot az egészségügyi dolgozók szakmai tapasztalatai közé sorolnák.

Az OĽANO felszólítja a képviselőket, hogy támogassák az egészségügyi dolgozók körülményeinek javítását célzó törvénymódosítást
Illusztráció Foto: TASR

Az OĽaNO és Barátai mozgalom felszólítja a parlamenti képviselőket, hogy támogassák azt a törvénymódosítást, amely javítaná az egészségügyi dolgozók körülményeit. Monika Kavecká és Marek Krajčí (mindketten OĽaNO) parlamenti képviselők ezt hétfői sajtótájékoztatójukon mondták el.

Szerintük a módosítás fontos az egészségügyi személyzet stabilizálása és az egészségügyi rendszer fenntarthatósága szempontjából. Különösen azt hangsúlyozták, hogy a jóváhagyás után a szülési vagy szülői szabadságot az egészségügyi dolgozók szakmai tapasztalatai közé sorolják.

Kavecká szerint jelenleg elveszítik a bérforrásokat, és demotiváltak is, hogy visszamenjenek dolgozni. Krajčí azt is megjegyezte, hogy különösen nők dolgoznak az ágazatban, akik számára minőségi feltételeket kell teremteni „a családi és a munkahelyi élet összeegyeztetéséhez“.

Az egészségügyi szolgáltatókról, az egészségügyi dolgozókról és az egészségügyi ágazatban működő szakmai szervezetekről szóló törvény módosítása többek között azt javasolja, hogy az egészségügyi dolgozók bérének alaprészét a szociális intézményekben, valamint a gyermekek szociális védelmét és a szociális gyámságot szolgáló intézményekben eltöltött szolgálati évek után is emeljék. A törvényhozás májusban második olvasatba utalta a javaslatot.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban