Na hlavný obsah

Együttműködésre lép a Demokratival és a Jablkóval Jozef Mihál

Együttműködésre lép a Demokrati és a Jablko parlamenten kívüli pártokkal Jozef Mihál - közölték a párt képviselői sajtótájékoztatón június 9-én, pénteken.

Jozef Mihál (b) és Eduard Heger (j).
Foto: Facebook/Demokrati

Jozef Mihál pontosította, hogy nem lesz sem a Demokrati, sem a Jablko tagja. A pártok programjának elkészítésében szeretne segédkezni, és örül, hogy ezen pártok néhány személyiségével együtt dolgozhat majd. Rámutatott, hogy meg kell oldani a hétköznapi emberek problémáit.

„Jozef Mihál a szociális ügyek legnagyobb szakértője Szlovákiában” – állítja Eduard Heger, a Demokrati vezetője, egyúttal kiemelve Mihál e téren szerzett tapasztalatait. Heger szerint a Demokrati és a Jablko a legerősebb és legjobb szociális programmal akarnak előrukkolni.

A Jablko elnöke, Lucia Ďuriš Nicholsonová világossá tette, hogy Mihál a szociálisügyi szakértői védnökként kezdett együtt dolgozni pártjával. Hangsúlyozta, hogy a választásoknak nem a Smer-SD vezetőjéről, Robert Ficóról kellene szólniuk, a választóknak pedig nem a kisebbik rosszat kellene választaniuk.

„Egy hatalmas, erős csapatot állítunk össze, mindenekelőtt szociális téren, hogy ne a kisebbik rosszra, hanem a nagyobb jóra szavazhassanak” – mondta.

Heger nem válaszolt a lehetséges választási koalícióról vagy a további együttműködésről szóló esetleges tárgyalásokkal kapcsolatos kérdésekre. Elmondása szerint az esetleges megállapodásokat bejelentik. Ebben az időszakban Heger pártja a programalkotásra kíván koncentrálni és azt a választók elé tárni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban