Na hlavný obsah

Kormány: Soňa Gaborčáková váltja Milan Krajniakot a Gazdasági és Szociális Tanács élén

A szakértői kormány június 7-i, szerdai ülésén felmentette Milan Krajniakot (Sme rodina) a Gazdasági és Szociális Tanács elnöki posztjáról. Június 8-tól, csütörtöktől Soňa Gaborčáková munka-, szociális és családügyi miniszter lesz az új elnök. Az állam képviselőinek visszahívására és kinevezésére Gaborčáková tett javaslatot.

Soňa Gaborčáková
Foto: SITA

Ezzel egy időben az Ódor Lajos vezette szakértői kabinet felmentette tisztségükből a Szlovák Köztársaság Gazdasági és Szociális Tanácsának (HSR SR) korábbi tagjait, köztük például Veronika Remišová (Za ľudí) ex-miniszterelnök-helyettest, beruházási, régiófejlesztési és informatizációs minisztert, valamint Igor Matovič (OĽaNO a priatelia) volt miniszterelnök-helyettest és pénzügyminisztert. A Gazdasági és Szociális Tanácsnak valamennyi tárca korábbi miniszterei és államtitkárai tagjai voltak.

Helyükre új tagok lépnek, összesen 21-en. Tomáš Oparty, a belügyminisztérium államtitkára ugyanakkor továbbra is a Gazdasági és Szociális Tanács tagja marad.

A tanács tagja marad még: Juraj Káčer, a munka, szociális és családügyi minisztérium államtitkára, Peter Švec, a gazdasági minisztérium államtitkára, Katarína Bruncková, a közlekedési minisztérium államtitkára, Martin Kováč, a földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium államtitkára, Marian Majer, a védelmi minisztérium államtitkára, Slavomír Partila, az oktatási minisztérium államtitkára, illetve Ingrid Brocková a külügyminisztérium államtitkára.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban