Na hlavný obsah

Az OĽaNO feltételei a kormány támogatására csak arra szolgálnak, hogy megjelenítse magát, véli Krúpa és Tomáš képviselő

Erik Tomáš független képviselő a választásokon való részvételért járó 500 eurós jutalmat irreális feltételnek tartja.

Az OĽaNO feltételei a kormány támogatására csak arra szolgálnak, hogy megjelenítse magát, véli  Krúpa és Tomáš képviselő
Erik Tomáš Foto: TASR

Az OĽaNO és Barátai mozgalom feltételei, amelyeket Ódor Lajos miniszterelnöknek támaszt, hogy támogassa kormányát, a választások előtti láthatóság kedvéért vannak, és lehetetlen teljesíteni őket. Ezt Erik Tomáš független képviselő, a Hlas-SD-ben tagja, a Markíza televízió vasárnapi Na telo (Testközelben) című vitaműsorában mondta.

Hasonlóan látja ezt Juraj Krúpa (SaS) képviselő is. Michal Šipoš, az OĽaNO parlamenti klubjának vezetője erre úgy reagált, hogy mindenkinek joga van megmondani, milyen körülmények között hajlandó támogatni a kormányt.

Tomáš a választásokon való részvételért járó 500 eurós jutalmat irreális feltételnek tartja. „Azt hiszik az OLANO-ban, hogy 200 eurós gyerektámogatásért megnyerik a választásokat“ – mondta.

Krúpa és Tomáš is úgy véli, hogy az Ódor-kormány nem fog bizalmat kapni a parlamentben. Šipoš szerint a kormány akkor kap bizalmat, ha Ódornak sikerül teljesítenie a feltételeiket.

Tomáš hozzátette, hogy a Hlas-SD már a kezdetektől fogva kijelentette, hogy nem fogja támogatni az ügyvivő kormányt, mivel az nem ment át a választásokon. Tomáš szerint továbbra is igaz, hogy a Hlas-SD nem lép kormányra ĽSNS-szel, valamint az OĽaNO és Barátai mozgalommal.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban