Na hlavný obsah

Kollár elképzelhetőnek tartja a szakértői kormány támogatását

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy képviselői bizalmat szavaznak a szakértői kormánynak, de előbb még látni akarja a programnyilatkozat végső változatát.

Boris Kollár
Foto: SITA

Ezt az Ódor Lajos miniszterelnökkel folytatott május 30-i, keddi megbeszélést követően jelentette ki. Kollár kiemelte a kormányfő pragmatizmusát. Elmondta, hogy Ódor június 12-13-ig szeretné véglegesíteni a kormányprogramot. A parlament következő rendes ülése június 13-án kezdődik.

„Rögtön az ülés elejére soroljuk” – tette hozzá.

Kollár rámutatott, bár a kabinetnek nincs módja arra, hogy jelentős számú törvénytervezetet dolgozzon ki, de az uniós alapok felhasználása és a helyreállítási terv teljesítése terén előrelépést érhet el.

Mint mondta, határozott lépésekre lesz szükség például a rázsochyi kórház építésével kapcsolatban. Dicsérte Ódor pragmatizmusát.

„Nagyon határozott lesz, és nyílt” – fűzte hozzá.

A kormányprogram kapcsán azt is ismertette a kormányfő Kollárral, hogy minden miniszternek 3 rövid távú, és 3 hosszú távú tervet kell kidolgoznia, szerinte ez utóbbiak az új kormánynak jelentenek majd útmutatót, ezt is gyakorlatias megoldásnak tartja. Személyes elvárásokat nem közölt a kormányfővel, és kellemesen meglepte a hozzáállása.

„Látni, hogy nem a politika világából jött, hanem a gyakorlati életből” – szögezte le.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban