Na hlavný obsah

Sklenár: Ukrajna támogatása továbbra is első számú prioritás

A régió és a világ békéjének és stabilitásának előmozdítása érdekében Ukrajna folyamatos támogatása az első számú prioritás - jelentette ki Martin Sklenár szlovák védelmi miniszter.

Martin Sklenár
Foto: SITA

„Mi, az EU, hiteles partnerei akarunk maradni, ezért a támogatással kapcsolatos közös törekvéseinket konkrét tettekre kell váltanunk“ – mondta Martin Sklenár szlovák védelmi miniszter az uniós védelmi vezetők brüsszeli találkozója után.

Sklenár Brüsszelben kétoldalú megbeszélést folytatott német kollégájával, Boris Pistoriusszal is, akit tájékoztatott az új védelmi minisztériumi vezetés védelempolitikai prioritásairól.

Megerősítette továbbá Szlovákia transzatlanti orientációjának folytonosságát, a szlovák fegyveres erők modernizálásának folytatását és a védelmi kiadásoknak a GDP legalább 2 százalékának megfelelő szinten tartását.

A szlovák miniszter részt vett a NATO-főtitkár Jens Stoltenberg részvételével tartott találkozón is, ahol a többi miniszterrel együtt áttekintette az Európai Unió (EU) és az Észak-Atlanti Szerződés Szervezete (NATO) közötti együttműködést.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban