Na hlavný obsah

Tűzoltó-különítményt indított Szlovákia az árvíz sújtotta Olaszországba vasárnap este

Szlovákia 25 tűzoltót küldött az árvíz sújtotta Olaszország megsegítésére.

Tűzoltó-különítményt indított Szlovákia az árvíz sújtotta Olaszországba vasárnap este
Foto: MV SR

A különítmény 13 olyan tűzoltó mentőegységgel indult útnak, amelynek felszerelése 14 napon át önellátó, folyamatos bevetést tesz lehetővé – közölte a TASR-rel vasárnap este Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

„A különítmény felszerelésének a legfontosabb részét két nagy teljesítményű szivattyú képezi, amely óránként 6 ezer köbméter vizet képes átszivattyúzni“ – mondta a szóvivő. A csoportot Dušan Timko, a Tűzoltóság és Műszaki Mentőszolgálat Pozsonyi Kerületi Parancsnokságának az igazgatója vezeti.

Olaszországot súlyos árvizek és földcsuszamlások sújtják. Több mint 20 folyó lépett ki a medréből és csaknem 300 földcsuszamlás történt. A legsúlyosabb helyzet Emilia-Romagna régióban alakult ki.

Az olasz kérésre adott gyors reakciót nagyra értékelte Ingrid Brocková külügyi államtitkár is. „Az Olaszországnak nyújtott segítség, amely már útnak is indult, a külügy, a belügyi tárca és nem utolsó sorban a Tűzoltóság és Műszaki Mentőszolgálat folyamatos és szoros együttműködésének az eredménye“ – konstatálta Brocková.

(TASR, bumm.sk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban