Na hlavný obsah

Ódor szerint nincs jó állapotban az államháztartás

A miniszterelnök szerint a szakértői kormánynak nincs tere az államháztartási helyreállítási terv elindítására.

Ódor szerint nincs jó állapotban az államháztartás
Ódor Lajos Foto: SITA

Szlovák titkosszolgálat (SIS) vezetőjének esetleges leváltásának kérdése még mindig nyitott, Ódor Lajos miniszterelnök csak a helyzet pontos mérlegelése után akar döntést hozni. Előtte még találkozni akar Michal Aláč SIS-igazgatóval és Hamran István országos rendőrfőkapitánnyal is. Ódor ezt az RTVS O 5 minut 12 című vasárnapi vitaműsorában mondta.

Megismételte, hogy kabinetjének alapvető kihívása, hogy békésen vezesse az országot a szeptemberi választásokig. Így fog hozzáállni a SIS és a rendőrség közötti feszültségekhez is. Az ország legnagyobb problémája, hogy az államháztartás nincs jó állapotban, mondta a miniszterelnök.

A választások előtti bőkezű parlamenti osztogatás tovább ronthatja a helyzetet Ódor szerint, miközben az Európai Bizottság és a költségvetési tanács is arra figyelmeztetett, hogy az államháztartási hiány túl nagy.

Nem gondolja, hogy kormányának van tere egy államháztartási helyreállítási terv elindítására, de kijelentette, hogy kabinetje a jövő évi költségvetés előkészítésekor korrekciós intézkedéseket fog javasolni.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban