Na hlavný obsah

Nemet mondanak a Demokratival való egyesülésre a Magyar Fórum köré tömörülő pártok

Az Eduard Heger vezette Demokratival nem akarnak egyesülni a Magyar Fórum köré tömörülő pártok, de a Modrí - Európske Slovenskóval, a Most-Híd 2023-mal, vagy a Szövetséggel való tárgyalásra nyitottak – jelentette ki május 22-i, hétfői sajtótájékoztatóján Simon Zsolt, a Magyar Fórum, illetve Pavel Macko, az Občianski demokrati Slovenska elnöke.

Pavel Macko és Simon Zsolt - 2023-05-05
Pavel Macko (b) és Simon Zsolt (j).
Foto: SITA

Simon Zsolt szerint a jobbközép szavazóknak akarnak olyan alternatívát felkínálni, amely nem kötődik Robert Fico (Smer-SD) kormányaihoz, illetve Eduard Heger (Demokrati) kormányához sem

„Heger azt nyilatkozta, mivel a legmagasabb a támogatottságuk, ők akarnak dönteni egy lehetséges választási párt létrehozásáról, annak összetételéről, a kampányáról, és a listavezetőről. Nekünk más erről a véleményünk” – jelentette ki Pavel Macko.

A Magyar Fórum, az Občianski demokrati Slovenska, a Za regióny, a Rómska koalícia és Demokratická strana pártszövetsége már nem változtatja meg véleményét ebben a kérdésben.

További pártokkal való egyesülését sem tervezi, a fennmaradó lehetőség az, hogy a jelöltlistájához csatlakozik valaki, esetleg ők csatlakoznak másik jelöltlistához.

„Az az elhatározásunk, hogy a közös tömörülésünkkel vágunk neki a választásnak, de arra nyitottak vagyunk, hogy szakértők csatlakozzanak a listánkhoz” – mondta Simon, hozzátéve, hogy most véglegesítik a választási programjukat.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban