Na hlavný obsah

Fico: A Smer egyetlen szavazatot sem ad az Ódor-kormánynak

Veronika Remišová, a Za ľudí párt elnöke az RTVS mai, Szombati párbeszédek c. műsorában kijelentette, a kormány programnyilatkozatának elolvasása után hozzák meg döntésüket, bizalmat szavaznak -e a szakértői kormánynak.

Fico: A Smer egyetlen szavazatot sem ad az Ódor-kormánynak
Foto: SITA

Vitapartnere, Robert Fico, a Smer-SD elnöke ellenben úgy fogalmazott, mivel a szakértői kormány csupán folytatása a Heger-kormánynak, ezért „a Smer egyetlen szavazatot sem ad az Ódor-kormánynak a parlamentben“. Remišová azt várja az új kormánytól, hogy dolgozzon ki intézkedéseket az emberek megsegítésére, és örülne, ha a kormány nem állítaná le a túrócszentmártoni kórház építési projektjét.

Fico úgy véli, az újjáépítési terv, amelyből az állam a túrócszenmtártoni kórház építését finanszírozná, eleve rosszul lett kidolgozva, ezért is nem jelentkezett senki a kórház megépítésére kiírt pályázaton. Veronika Remišová arról is beszélt a műsorban, elképzelhetőnek tartja, hogy pártja, a Za ľudí az OĽaNO listáján indul az előrehozott parlamenti választáson. „Folynak a tárgyalások. Minden egyes elvesztegetett százalékpont Robert Ficot erősítené“ – tette hozzá Remišová.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban