Na hlavný obsah

Több leváltott miniszter kedden visszatért a parlamentbe

Többek között elfoglalta a törvényhozásban való helyét Eduard Heger Jaroslav Naď, Roman Mikulec és Ján Budaj volt miniszterterek

Több leváltott miniszter kedden visszatért a parlamentbe
Foto: SITA

Több leváltott miniszter kedden visszatért a parlamentbe, hogy ismét gyakorolja a 2020-as választáson szerzett mandátumát, így távoztak a helyüket eddig elfoglaló pótképviselők – tájékoztatott Anna Andrejuvová (OĽANO), a parlament mentelmi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke.

A legtöbb változás az OĽANO soraiban van, ugyanis visszatért a parlamentbe Eduard Heger volt kormányfő, valamint Jaroslav Naď, Roman Mikulec és Ján Budaj volt miniszterterek, továbbá Andrej Stančík volt külügyi államtitkár. Emiatt távoznia kellett a törvényhozásból többek között Gyimesi Györgynek és Cseh Péternek is.

Képviselő lett Milan Krajniak (Sme rodina) eddigi munkaügyi miniszter, Štefan Holý volt miniszterelnök-helyettes (Sme rodina), de visszatért a parlamentbe Veronika Remišová (Za ľudí) eddigi miniszterelnök-helyettes is.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök arról tájékoztatott, hogy azok a törvénytervezetek, amelyeket korábban Cseh, Gyimesi és Šuteková terjesztett elő, már nincsenek a parlament napirendjén.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban