Na hlavný obsah

Megvan a szakértői kormány névsora

A köztársasági elnök közleményben tudatta, hogy kik lesznek az Ódor-kabinet tagjai.

Megvan a szakértői kormány névsora
Ódor Lajos Foto: TASR

Zuzana Čaputová köztársasági elnök közzétette a hivatalnokkormány tagjainak nevét. A miniszterelnök neve már ismert vasárnap óta, Ódor Lajos, a Szlovák Nemzeti Bank alelnöke vezeti a kabinetet.

A Helyreállítási Terv végrehajtásáért felelős miniszterelnök-helyettes Lívia Vašáková; a pénzügyminiszter Horváth Mihály; a közlekedésügyi miniszter Pavol Lančarič; míg a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter Jozef Bíreš lesz.

A gazdasági tárcát végül nem Peter Švec, hanem a Szlovák Villamosenergia-átviteli Rendszer vezérigazgatója Peter Dovhun vezeti majd.

Balík Péter beruházási, regionális fejlesztési és informatizációs miniszterként folytatja; Ivan Šimko belügyminiszterként; Martin Sklenár pedig védelmi miniszterként.

Jana Dubovcová lesz az igazságügyi miniszter; Miroslav Wlachovský a külügyminiszter; Soňa Gaborčáková pedig a munka-, szociális- és családügyi miniszter.

A környezetvédelmi minisztériumot Milan Chrenko vezeti majd; Daniel Bútora lesz az oktatásügyi miniszter; Silvia Hroncová a kulturális miniszter; az egészségügy miniszter pedig Michal Palkovič.

A szakértői kormány Eduard Heger megbízott kormányát váltja.

(tasr, denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban