Na hlavný obsah

Programjától teszi függővé a hivatalnokkormány támogatását a Sme rodina

Boris Kollár szakértői kormány legfontosabb feladatának az állami költségvetés elkészítését tartja.

Boris Kollár.
Foto: SITA

A Sme rodina és a parlament elnöke, Boris Kollár elképzelhetőnek tartja, hogy pártja politikusai támogatnák a hivatalnokkormányt a törvényhozásban esedékes bizalmi szavazáskor. Szerinte ez a kabinet összetételétől és programnyilatkozatától függ. A szakértői kormány legfontosabb feladatának az állami költségvetés elkészítését tartja.

„Ez is játékban van. Tudnom kell, hogy kik lesznek a tagjai, és mi lesz a programnyilatkozatában“ – válaszolta Boris Kollár házelnök, a Sme rodina elnöke arra az újságírói kérdésre, hogy a Sme rodina, bizalmat szavaz-e a hivatalnokkormánynak a törvényhozásban.

Azt szeretné, ha a szakértői kormány tárgyalna pártja képviselőivel az egyes javaslatok támogatásáról. Kollár szerint a júniusi ülésre gyorsított eljárásban még javaslatokkal érkezhet.

„Ha júniusban normális programnyilatkozat-tervezettel állnak elő, vagy gyorsított eljárási javaslatokkal, természetesen meg fogjuk azokat vitatni velük” – mondta a parlament elnöke.

„Ha ésszerű, az embereknek segíteni képes javaslataik lesznek, akkor azt támogatni fogom. Meg kell várni, hogy mivel állnak elő, kik jönnek, és ennek megfelelően döntünk“ – tette hozzá Boris Kollár.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban