Na hlavný obsah

Fokozott feszültség a Szövetségen belül

A Most-Híd platformja továbbra is ellenzi Gyimesi György listán való szereplését, aki tagadta, hogy megszületett volna a végleges megállapodás a magyar gyűjtőpárttal.

Fokozott feszültség a Szövetségen belül
Foto: SITA

Gyimesi György a Pátria Rádió Reggeli műsorában kijelentette, álhír volt az a napokban megjelent állítás, mely szerint már megegyezett a Szövetség listáján való indulásról.

A politikus szerint ilyen konkrét egyezség egyelőre nem született, csak abban egyeztek meg, hogy amennyiben indulna, akkor mindenképpen az utolsó, tehát a 150. helyről. Gyimesi megismételte, ha a felvidéki magyarok azt akarják, hogy legyen érdekképviseletük a parlamentben, akkor össze kell fogni és mindenkinek rajta kell lennie a listán.

Nehezményezte, hogy a Híd-platform a toleranciáról beszél, mégis elutasítja őt és konzervatív világnézetét. A politikus szerint ha a hidasok el akarnak menni, el is fognak. Szerinte vannak arra utaló jelek, hogy néhányan ezt már el is döntötték.

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke és a Híd-platform tagja, a Pátria Rádióban elmondta, továbbra sem akarják a Szövetség listáján látni Gyimesi Györgyöt. Mint mondta, ez a véleményük már két éve ismert, nem akarnak olyan politika mellé állni, amit ő képvisel. Sólymos elismételte, szerinte Gyimesi nem konzervatív, hanem populista.

Mint mondta, a Híd-platformnak néhány hete volt a közgyűlése, ahol született egy egyhangú kollektív döntés, amely szerint nem akarják Gyimesit a listán. Azt is elmondta, a Szövetség szabályzata szerint a listaállítás csak konszenzus alapján történhet.

Ez a szabály azért alakult ki, mert az MKP, a Híd és az Összefogás esetében is akadtak olyan személyek, akik problematikusak voltak a többi platform számára, például Bugár Béla.

„Semmi mást nem kérünk a partnereinktől, csak azt, hogy tartsák be a szabályokat, amelyeket közösen vezettünk be, és ne verjék szét a pártot” – tette hozzá Sólymos László.

Az interjúkat Korpás Árpád készítette a Pátria rádió Reggeli című műsorában pénteken.

(Pátria Rádió)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban