Na hlavný obsah

Ki küldte a drónokat Moszkva fölé?

Továbbra is sűrű a homály a Kremlt ért dróntámadás körül, Moszkva Kijevre és Washingtonra mutogat, Kijev tagad, John Kirby a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője pedig információt gyűjt.

Ki küldte a drónokat Moszkva fölé?
Illusztráció Foto: twitter/screenshot/twitter

Még az orosz média által megszólaltatott szakértők is egymásnak ellentmondó fejtegetésekbe bonyolódnak a Kreml elleni dróntámadással kapcsolatban. A RIA Novosztyinak Gyenisz Fedutinov, egy drónmagazin főszerkesztője nyilatkozott, aki elmondta, hogy az elkövetők valószínűleg a kínai Mugin-család egy dróntípusát használták, arra meg már volt példa, hogy az ukránok ilyenekkel támadják az orosz katonai és polgári létesítményeket. Bár Fedutinov erre nem tért ki, de érdemes hozzátenni, hogy Mugin-típusú drónokat Oroszország is vetett már be Ukrajna ellen.

A Kreml közben pedig egy olyan kommünikét adott ki, melyben Washingtont tette felelőssé a támadásért. Az orosz elnöki hivatal közölte, hogy több válaszlépés közül is választhatnak, de arra a felvetésre már nem reagáltak, hogy Volodimir Zelenszkijt célpontnak tekintik-e.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban