Na hlavný obsah

Nyolc ember meghalt egy éjszakai tűzben Brünnben

A bontásra váró épületbe illegálisan jutottak be emberek.

Nyolc ember meghalt egy éjszakai tűzben Brünnben
Illusztrációs felvétel. Foto: TASR

Nyolc ember meghalt a brünni Plotní utcában lévő lakóépület építőcelláinak éjszakai tűzesetében. A nyomozás előzetes eredményei szerint a bontásra szánt épületbe illegálisan hatoltak be – közölte a rendőrség a Twitteren. A tűz hajnali 2 óra után ütött ki, és a tűzoltók 7 óra előtt eloltották. A rendőrség és a tűzoltók jelenleg is vizsgálják a tragédia helyszínét. A lokalitás a hajléktalanok kedvelt helye, sok zugot és teret lehet találni benne, amivel senki sem törődik.

„A nyomozás előzetes eredményei szerint a bontásra váró épületbe illegálisan jutottak be emberek. A tűz keletkezése után nem találtak kiutat az erősen füstös területről. A tulajdonos szerint az épület tegnap (szerda) délután üres volt, hajléktalanok használták alvásra” – mondta Pavel Šváb rendőrségi szóvivő. Korábban pontosította, hogy az épület egy 12 lakócellából álló épületegyüttes volt. A rendőrség vizsgálja a halottak személyazonosságát.

Három évvel ezelőtt hasonló tragédia történt a közelben, akkor négy ember égett halálra egy vasúti kocsiban keletkezett tűzben. „Nagyon sajnálom mindazokat, akik a tragikus brünni tűzben meghaltak. Részvétem minden hozzátartozónak és közelállónak” – tweetelte Petr Fiala (ODS) miniszterelnök a tragédia kapcsán.

(ČTK)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban