Na hlavný obsah

Smer-SD: 1,4 millió eurós támogatást kapott Vlčan miniszter családjának cége

Áprilisban 1,4 millió eurós támogatást kapott a környezetvédelmi minisztériumtól Samuel Vlčan megbízott földművelésügyi miniszter családjának cége, a Reko Recycling - jelentették be május 3-i, szerdai sajtótájékoztatójukon a Smer-SD politikusai.

Robert Fico.
Foto: SITA

„2023. április 19-én a Reko Recycling 1 416 000 euró vissza nem térítendő támogatást kapott a környezetvédelmi minisztériumtól. A pályázatra 8 jelentkező volt, de csak 1 járt sikerrel, Vlčan cége” – mondta a Smer-SD elnöke, Robert Fico, hozzátéve, hogy a cégnek adott támogatás végső haszonélvezője Samuel Vlčan megbízott földművelésügyi miniszter.

Fico hangsúlyozta, a támogatási ügyet főleg abban az összefüggésben tartja „botránynak”, hogy a parlamentben nem sikerült megnyitni a magas élelmiszerárakkal foglalkozó rendkívüli ülést.

„Samuel Vlčan 2021 júniusában lett kinevezve földművelésügyi miniszternek, azóta több mint tíz rendkívüli parlamenti ülést indítványoztunk csak a dráguló élelmiszerekkel kapcsolatban. De egyetlen ülés megnyitását sem támogatták. Az emberek drága élelmiszereket vásárolnak, és Samuel Vlčan nem tesz semmit” – tette hozzá a párt alelnöke, Richard Takáč.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban