Na hlavný obsah

Elmarad az élelmiszerárakról szóló rendkívüli ülés

A parlamenti képviselőknek többszöri próbálkozás után sem sikerült megnyitniuk a parlament 89. rendkívüli ülését, amelyen az élelmiszerárárakkal kapcsolatos jogszabályokat kellett volna megvitatniuk.

Foto: TASR

Május 3-án, szerdán az utolsó 4. próbálkozás is sikertelen volt, amikor mindössze 71 törvényhozó volt jelen, és ismét nem volt meg az ülés megnyitásához szükséges képviselői létszám a plénumban. Az parlament elnöke, Boris Kollár (Sme rodina) ezért az ülést berekesztette.

Az ülést a Smer-SD kezdeményezte a Tomáš Taraba körül tömörülő képviselők támogatásával. Az ülésen az élelmiszerárakkal kapcsolatos törvényeket vitatták volna meg, illetve Fico pártja javasolta, hogy az élelmiszeriparban tevékeny elsődleges termelőknek fél évig ne kelljen járulékokat fizetniük az alkalmazottaik után. A Smer-SD számításai szerint ezzel bérköltségeik körülbelül 25%-át takaríthatnák meg.

A rendkívüli ülésre előterjesztett törvényjavaslatok a törvényhozás menetrend szerinti 90. ülésének programjában is szerepelnek.

A képviselők félórás szünet után folytatják a tanácskozást.

A plénum következő, júniusi rendes ülésének programjára két határozattervezetet is felvesznek.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban