Na hlavný obsah

Embercsempész-szervezet tagjai ellen adtak ki elfogatóparancsot Olaszországban

25 személyből 17-et vettek őrizetbe. Az embercsempészek "teljes utazási csomagot" kínált a közép-afrikai menekülteknek.

Embercsempész-szervezet tagjai ellen adtak ki elfogatóparancsot Olaszországban
Foto: (Fiona Alihosi/Sea-Watch via AP)

Huszonöt, többségében Guineából és Elefántcsontpartról származó férfi ellen adtak ki elfogatóparancsot különböző olaszországi városokban, mivel illegális bevándorlókat szállító embercsempész-szervezet tagjaiként dolgoztak – hangzott szerdán el a hatósági akciót irányító maffiaellenes rendőrségi egység sajtótájékoztatóján Cataniában.

Az emberkereskedők Közép-Afrikából szállították az embereket először Olaszországba, majd onnan az Európai Unió más országaiba.

A 25 személyből 17-et őrizetbe vettek, további nyolc nem tartózkodik Olaszországban. Az őrizetbe vett férfiakat majdnem kivétel nélkül az ország északnyugati térségében, a francia határtól nem messzi városokban fogták el.

Az embercsempészek Elefántcsontparton, Maliban, Marokkóban, Líbiában „gyűjtötték be“ az embereket, akik fejenként több mint ezer eurót fizettek azzal az ígérettel, hogy eljutnak a kiválasztott európai országba – mondta el Francesco Messina, a rendőrség maffiaellenes központi igazgatóságának vezetője.

A hatóságok közlése szerint a szervezet „teljes utazási csomagot“ kínált a menekülteknek, de más ellenszolgáltatást is követeltek, nem egyszer szexuális visszaélést követtek el, elsősorban ha fiatal nőkről és kiskorúakról volt szó.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban