Na hlavný obsah

A Hlas szerint Robert Ficonak két arca van

A Smer elnöke brit és amerikai diplomaták előtt jelentette ki, hogy támogatja

A Hlas szerint Robert Ficonak két arca van
Robert Fico Foto: TASR

Robert Ficonak két arca van, az egyik populista, a másik pedig a diplomáciai füleknek szól, jelentette ki Peter Kmec a Hlas parlamenti képviselője. A Hlas külpolitikai szakértője csodálkozását fejezte ki Fico hétfői nyilatkozatai kapcsán, melyek az uniós, a brit és az amerikai nagykövetekkel való találkozáson hangzottak el.

„Robert Fico a választói előtt úgy tesz, mint aki kompromisszumok nélkül védelmezi a nemzetállam érdekeit, és ellenzi Ukrajna belépését az Unióba és a NATO-ba. De ahogy azt párttagja, Monika Beňová is megerősítette, Fico a nagykövetek előtt támogatta Ukrajna uniós csatlakozását“ – jelentette ki Peter Kmec. A politikus szerint így a nyilvánosság joggal teheti fel a kérdést, melyik Robert Fico igazi arca.

A Smer elnöke keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja támogatja Ukrajna uniós csatlakozását, de csak akkor, ha az ország teljesíti az ehhez szükséges feltételeket, és a tagságot ne lehessen csak egy politikusi gesztusként megadni. Fico azt is elmondta tegnap, hogy pártjának fenntartásai vannak Ukrajna NATO-tagságával kapcsolatban.

(SITA)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban