Na hlavný obsah

Még mindig zajlik a Kuciak-gyilkosságról szóló tárgyalás

A 2018 februárjában történt Kuciak-gyilkosság ügyében Marian K. és Alena Zs. bűnösségéről tárgyal a bíróság.

Még mindig zajlik a Kuciak-gyilkosságról szóló tárgyalás
Iľja Weiss Foto: TASR

Iľja Weiss, a szeredi (Sereď) bűnszervezet tagjának meghallgatásával folytatódott pénteken a bazini Specializált Büntetőbíróságon (ŠTS) a Ján Kuciak újságíró meggyilkolása, illetve három ügyész tervezett meggyilkolása ügyében zajló tárgyalás.

A 2018 februárjában történt Kuciak-gyilkosság ügyében Marian K. és Alena Zs. bűnösségéről tárgyal a bíróság. A Specializált Büntetőbíróság eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság 2021 májusában visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. A gyilkosság ügyében eddig három jogerős ítélet született. Miroslav M. és Sz. Tamás 25 év, A. Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt főügyészhelyettes meggyilkolásának előkészítése miatt négy személy – Marian K., Alena Zs., Dušan K. és Darko D. – ellen emeltek vádat. A vádirat szerint Žilinka és Lipšic megölésére 2017 őszén adott megbízást Marian K., Šufliarský likvidálására körülbelül egy évvel később.

Marián K. tagadja, hogy ő rendelte volna el az ügyészek tervezett meggyilkolását.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban