Na hlavný obsah

Királyhelmec polgármestere bízik abban, hogy a helmeci kórház végül kivételt kap

"...úgy akarnak egy fontos lépést megtenni Pozsonyból, hogy közben nem ismerik ezt a régiót, és az itteni állapotokat," - jelentette ki Pataky Károly.

Királyhelmec polgármestere bízik abban, hogy a helmeci kórház végül kivételt kap
A királyhelmeci kórház és rendelőintézet. Foto: commons.wikimedia.org

Pataky Károly Királyhelmec polgármestere és Kassa megye alelnöke bízik abban, hogy a királyhelmeci kórház végül kivételt kap, és az egészségügyi minisztérium nem szünteti meg a szülészetet. Királyhelmecen a héten újabb tüntetésre került sor a szülészet megszüntetése ellen.

„Úgy érezzük, újra úgy akarnak egy fontos lépést megtenni Pozsonyból, hogy közben nem ismerik ezt a régiót, és az itteni állapotokat,“ jelentette ki a Pátria Rádió Reggeli című műsorában Pataky Károly. A polgármester megemlítette, egy héttel ezelőtt jelentős mennyiségű hó esett le a régióban, és órákba telt, amíg megtisztították az utakat.

Ilyen esetben, ha egy a vajúdú nőnek a 60-80 perc autóútra található tőketerbesi vagy nagymihályi kórházik kell utaznia, az az édesanyát és gyermekének életét is veszélyeztetné, figyelmeztetett a polgármester. Pataky attól is fél, hogy amennyiben a szülészet megszűnne, előbb utóbb a többi részleget is bezárnák a kórházban.

Mint mondta, Kassa megye hétfőn hoz majd egy nyilatkozatot a kórházzal kapcsolatban és május elején van tervben egy találkozó az egészségügyi minisztérium államtitkárával. Pataky hozzátette, ha kell, Brüsszelbe is elmennek, mert a szlovák kórházreform sikere nem az érintett öt kórház szülészetének megszüntetésétől függ.

(Pátria Rádió)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban