Na hlavný obsah

Kasztran: ukrán életeket ment a szlovák S-300-as rendszer

Ukrajna szlovákiai nagykövete a Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszterrel folytatott megbeszélést.

Miroszlav Kasztran.
Foto: SITA

Továbbra is ukrán életeket ment a szlovák S-300-as rendszer – mondta április 20-án, csütörtökön Miroszlav Kasztran, Ukrajna szlovákiai nagykövete a Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszterrel folytatott megbeszélésén – tájékoztatott a védelmi minisztérium szóvivője, Martina Kakaščíková.

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter és Miroszlav Kasztran ukrán nagykövet az ukrajnai helyzetről tárgyalt. Szó volt arról, hogy indokolt a felszerelés adományozása, továbbá arról, hogyan lehet segíteni a nehéz időket élő ukrán népnek.

Az ukrán nagykövet megköszönte Szlovákiának az Ukrajnának nyújtott katonai és humanitárius segítséget.

„Az ukrán nemzet mindig emlékezni fog arra, hogy Szlovákia gyors és önzetlen segítséget nyújtott neki“ – fogalmazott a nemrég átadott 13 MiG-29-es vadászrepülőre és a KUB légvédelmi rakétarendszerre utalva Kasztran.

Megerősítette, hogy a Szlovákia által Ukrajnának adott S-300-as légvédelmi rendszere továbbra is működik, és hatékonyan védi a területet az orosz rakétákkal szemben. Ismételten elismerését fejezte ki, amiért Szlovákia az első olyan országok között volt, amelyek ilyen hatékony fegyverrendszerekkel segítették Ukrajnát.

Jaroslav Naď megjegyezte, Ukrajna a kezdetektől élvezte Szlovákia támogatását.

„Most már az orosz vezetésnek is meg kell értenie, hogy ez a konfliktus csak halált és pusztulást hoz, de – az agresszorral ellentétben – az ukránok igazságos küzdelmet folytatnak a szabadságért és azoknak az értékeknek a megvédéséért, amelyeket Oroszországban Putyin rezsimje elfojtott. Ezért támogatja Ukrajnát az egész civilizált világ, ezért áll a győztesek oldalán“ – tette hozzá a szlovák védelmi miniszter.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban