Na hlavný obsah

A belügyminisztérium visszautasítja a Hlas-SD állításait, a választások előtt nem hajtja végre a közigazgatási reformot

A közigazgatási reform még a belső előkészítés szakaszában van, és a választási időszak végéig nem tervezik sem végrehajtását, sem jogalkotási folyamatba helyezést - jelentette ki a belügyminisztérium, amely egyúttal elhatárolódott a parlamenten kívüli Hlas-SD vonatkozó állításaitól.

Foto: TASR

„A belügyminisztérium szakértői a választások előtti időszakot a felállított bizottságon belüli intenzív munkára és konstruktív párbeszédre, nem pedig a médián keresztüli vitára kívánják fordítani. A belügyminisztérium értékeli a konstruktív hozzáállást és a tárgyalásokat, hiszen a cél egy minőségi reform létrehozása, a közös eredmény és a kompromisszum elérése azonban, tekintettel a belügyminisztérium azon törekvésére, hogy minden a témával foglalkozó felet megszólítson, időigényes „ – közölte a tárca sajtóosztálya.

A minisztérium visszautasítja azokat az állításokat, amelyek szerint a reformot nem készítették elő átfogóan. Ragaszkodik ahhoz, hogy a vitába mindenkit meghívtak, akinek mondanivalója van a témában, beleértve a Szlovákiai Városok Uniója (ÚMS) és a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) képviselőit is.

Április 19-én, szerdán a parlamenten kívüli Hlas-SD felszólította a belügyminisztériumot, hogy tegye közzé a készülő közigazgatási reformhoz kapcsolódó anyagokat és dokumentumokat.

A párt alelnöke, Denisa Saková kijelentette, hogy a szaktárca elemzés, vita és önkormányzati részvétel nélkül újrarajzolja a Szlovák Köztársaság területi felosztását, hangsúlyozva, hogy a felek között megfelelő párbeszédre és konszenzusra van szükség.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban