Na hlavný obsah

Üzbegisztáni munkalátogatáson Boris Kollár

Megduplázódott az elmúlt években a szlovák-üzbég kölcsönös kereskedelem és a vegyesvállalatok száma.

Boris Kollár (b), Eduard Heger (k) és Rastislav Káčer (j) 2022. december 5-én.
Foto: SITA

Üzbegisztán érdekelt közös beruházási projektek megvalósításában, ideértve vezető orvosi, gyógyszerészeti és vegyipari vállalatokkal való projektek megvalósítását is – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Boris Kollár házelnök április 17-i, hétfői üzbegisztáni munkalátogatása kapcsán a szlovák külügyminisztérium kommunikációs osztálya.

„Üzbegisztán az Európai Unión belüli egyik leendő partnereként tekint Szlovákiára, amely jelentős gazdasági potenciállal rendelkezik. A barátság és a kölcsönös tisztelet elvén alapuló üzbég-szlovák kapcsolatok fokozatosan fejlődnek, új projektekkel és specifikus programokkal gazdagodnak“ – közölte a szlovák külügyi tárca.

A vízgazdálkodás az ország közötti együttműködés ígéretes terepe, amely Közép-Ázsia egészére igaz. A pozsonyi diplomácia szerint további együttműködési terület lehet a mezőgazdaság és az erdészet, a környezetvédelem, az egészségügy, az építőanyagipar, a villamosenergia-ipar (beleértve az atomenergiát), a védelmi ipar és természetesen az információs és kommunikációs technológiai szektor.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban