Na hlavný obsah

Eláll az állami gyógyszerforgalmazó létrehozásának szándékától az egészségügyi tárca

Az egészségügyi minisztérium eláll attól a szándéktól, hogy állami gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-forgalmazót hozzon létre.

Foto: TASR

A tárcaközi egyeztetés során több alapvető, mindenekelőtt annak finanszírozására vonatkozó észrevételt sem sikerült kiemelni az előterjesztésből – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium kommunikációs osztálya.

„Az anyaggal kapcsolatos tárcaközi egyeztetés során több alapvető észrevételt sem sikerült eltávolítani. Ezek elsősorban ennek a forgalmazó cégnek a finanszírozására vonatkoztak, hogy megalapítása ne jelentsen többletkövetelést a közigazgatási költségvetésre nézve“ – ​​pontosította a minisztérium.

A tárca kijelenti, hogy előtérbe helyezi a központosított gyógyszerbeszerzési megoldásokat, valamint egyes olyan tevékenységeket, amelyek, például a tárca belső kapacitásainak formájában, egy forgalmazó cég tevékenységének tárgyát kellene, hogy képezzék.

„Ez a folyamat már jelentősen előrehaladott állapotban van, és nem támaszt többletkövetelményeket az állami költségvetés számára“ – tette világossá a szaktárca  kommunikációs osztálya.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban