Na hlavný obsah

A rendőrség fokozza az ellenőrzéseket húsvétkor, közlekedésbiztonsági akciót indítanak

"Magától értetődőnek kell lennie, hogy senki nem ül volán mögé alkoholos befolyásoltság alatt".

A rendőrség fokozza az ellenőrzéseket húsvétkor, közlekedésbiztonsági akciót indítanak
A kép illusztráció Foto: TASR

A rendőrség közlekedésbiztonsági akciót indít a húsvéti ünnepek alatt Élet elnevezéssel. Az akció csütörtökön (április 6.) kezdődik és keddig (április 11.) tart. A járőrök elsősorban a gyorshajtást és az alkoholtilalmat fogják ellenőrizni. Az akcióban közlekedési, rohamrendőrök és vasúti rendőrök vesznek részt – tájékoztatta a TASR-t Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

Az ellenőrzések elsősorban azokon a helyeken lesznek, ahol nagyobb a járművek és az emberek koncentrációja. A rendőrök különösen a megengedett sebességet, az alkoholfogyasztási tilalom betartását illetve a vezetés módját fogják ellenőrizni. A motorkerékpárosokat, gyalogosokat és kerékpárosokat is felügyelik.

A tavalyi húsvéti ünnepek alatt a rendőrség 92 közlekedési balesetet regisztrált, amelyekben ketten meghaltak, hárman súlyosan megsérültek, 24-en pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. Ezért arra kérik az embereket, hogy vezessenek biztonságosan. „Magától értetődőnek kell lennie, hogy senki nem ül volán mögé alkoholos befolyásoltság alatt“ – tette hozzá Bárdyová.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban