Na hlavný obsah

Csillagvizsgálók és planetáriumok napja Rozsnyón

Március 25-én, szombaton nyílt napot tartanak a rozsnyói csillagvizsgálóban. Március 26-án, vasárnap pedig egy csillagászati témájú animált kalandfilmet, 3-2-1 ŠTART! -ot mutatják be.

Csillagvizsgálók és planetáriumok napja Rozsnyón
Foto: Hvezdáreň Rožňava Observatory/Facebook

A Gömöri Művelődési Központ, illetve a hozzá tartozó rozsnyói csillagvizsgáló is bekapcsolódik a Csillagvizsgálók és planetáriumok napja elnevezésű országos rendezvénysorozatba, amelyet a hétvégén, március 25-én és 26-án tartanak.

Március 25-én, szombaton nyílt napot tartanak a rozsnyói csillagvizsgálóban 14.00 és 20.00 óra között. A látogatók megismerkedhetnek magával a csillagvizsgálóval és a megfigyelésre használt eszközökkel, fotókiállítás útján nyerhetnek betekintést a csillagvizsgáló történetébe, maguk is végezhetnek megfigyeléseket, illetve tematikus filmek által ismerhetik meg az 550 évvel ezelőtt született Kopernikusz, a heliocentrikus világkép kidolgozójának életét és munkásságát.

Vasárnap elsősorban a gyerekeket várják, ugyanis Prága és Brünn után Rozsnyón mutatkozik be a 3-2-1 ŠTART! című, csillagászati témájú animált kalandfilm.

(ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban