Na hlavný obsah

Megerősítette a szlovákiai lőszergyártás növelésének szándékát a védelmi miniszter

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter megerősítette a szlovákiai lőszergyártás növelésének szándékát, amiről az Európai Unió belső piacáért felelős biztossal, Thierry Bretonnal is beszélni kíván.

Foto: TASR/Martin Baumann

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter megerősítette a szlovákiai lőszergyártás növelésének szándékát. A témáról tervezett szlovákiai látogatása során az Európai Unió belső piacáért felelős biztossal, Thierry Bretonnal is beszélni kíván – erről március 15-én, szerdán tájékoztatott.

Meglátogatjuk lőszergyártó cégeinket is azzal a céllal, hogy még tovább növeljük a termelést. Már intézkedtünk a termelés növelése érdekében, és szeretnénk még tovább növelni“ – jelezte előre Naď. Mint feltételezi, az Európai Bizottságnak (EB) van mondanivalója ezzel kapcsolatban.

Naď szerint már megduplázták a lőszergyártást, most újabb 100 százalékkal szeretnék növelni. „Ha ez sikerül, az beruházásokat igényel. Erről az uniós biztossal is beszélni fogunk” – tette hozzá.

Az uniós biztos látogatásának időpontját még nem közölte, mivel azt még nem erősítették meg véglegesen. Az Európai Unió belső piacáért felelős biztos, Thierry Breton a héten bejelentette, hogy az Európai Unió akképpen fog cselekedni, hogy növelje a 11 tagországának 15 ipari csoportja üzemében Ukrajnának gyártott lőszerek mennyiségét.

Amint azt ezzel összefüggésben kijelentette, az ukrajnai háború lövészárok-háborúvá fajult, miközben az ukránok az Európából érkező lőszerellátástól függenek. Az ukrán hadsereg hetek óta 155 mm-es kaliberű lőszer utánpótlást kér az EU-tól.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban