Na hlavný obsah

Munkavacsorán fogadta Orbán Viktort a francia elnök

A tárgyalás a jövő heti európai uniós csúcstalálkozó előtt valósult meg. Szó esett az orosz-ukrán háborúról, Ukrajna támogatásáró és az energiabiztonságról is.

Munkavacsorán fogadta Orbán Viktort a francia elnök
Foto: TASR/AP

Munkavacsorán fogadta hétfőn este Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Emmanuel Macron francia elnök. A tárgyaláson szó volt egyebek között az orosz-ukrán háborúról, Ukrajna támogatásáról, az energiabiztonságról és az európai védelmi ipar fejlesztéséről.

A Le Monde felidézi, hogy Magyarország nagyban függ az importált orosz kőolajtól, Orbán Viktor továbbra is fenntartja a kapcsolatokat Oroszországgal, és visszautasította, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának. Ukrajna támogatása a jövő heti európai uniós csúcstalálkozón is fontos téma lesz. Hozzáteszik: a magyar kormányfő bírálta a Moszkva ellen hozott szankciókat, annak ellenére, hogy Magyarország is azok mellett szavazott az unióban.

A francia napilap azt is boncolgatja, hogy Budapest régóta tartó harcot vív Brüsszellel, és decemberben több milliárd eurónyi uniós forrást fagyasztottak be addig, amíg Magyarország nem hoz korrupcióellenes reformokat.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban