Na hlavný obsah

A házelnök szeretné, ha Szlovákia és Csehország is bekapcsolódna Ukrajna újjáépítésébe

Petr Pavel cseh államfővel találkozott Boris Kollár. A parlament és a Sme rodina elnöke szeretné, ha Szlovákia és Csehország is bekapcsolódna Ukrajna háború utáni újjáépítésébe, amire a Pozsony nyújtotta segítség ellentételezéseként tekint.

Boris Kollár (b) és Petr Pavel (j).
Foto: TASR

A parlament és a Sme rodina elnöke, Boris Kollár szeretné, ha Szlovákia és Csehország is bekapcsolódna Ukrajna háború utáni újjáépítésébe. Ezt kárpótlásnak tekinti a Pozsony nyújtotta segítségért – jelentette ki Peter Pavel cseh államfővel folytatott március 14-i, keddi találkozóját követően.

„Mivel most segítünk Ukrajnának, ragaszkodni fogunk hozzá és kérni fogjuk ukrajnai partnerünktől, hogy a háború utáni újjáépítés esetén Szlovákia és Csehország is vegyen részt az újjáépítésben” – mondta Kollár.

Megjegyezte, hogy az első lépés a korrekt és nemes segítségnyújtás Ukrajnának.

„A második az újjáépítés, és ott ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy helyet kapjunk az asztalnál, hogy a segítségnyújtásunk ellentételezéseként lendítsünk vállalatainkon és gazdaságunkon” – tette hozzá Kollár.

A megbeszélésen Kollár elmondása szerint aktuális szlovák belpolitikai kérdésekről és arról is szó esett, hogy miként ölti ki hivatali idejét a kormány.

„Arról, hogy miként foglalunk állást Ukrajna irányában,  a MiG-ek átadását illetően, hogy milyen módon tudjuk felkészíteni az országot az előrehozott választásokra” – tette hozzá a parlament és a Sme rodina elnöke, Boris Kollár.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban