Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

A parlamenti ellenzék, most hirtelen a szakértői kormányt tartaná kívánatosnak, míg a már megbukott kormány tovább omladozva elveszítette egészségügyi miniszterét. Putyin mellett is tüntettek pénteken az elnöki palota előtti megmozduláson. Felmérte a szlovákiai magyarok választási preferenciáit a Fórum Kisebbségkutató Intézet.

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Az ellenzék ismét szakértői kormányt szeretne, mindeközben Mikuláš Dzurinda mégsem kíván együttműködni Miroslav Kollárékkal. Mindeközben tovább tolódik az előrehozott választás időpontja.

Két, az ukrajnai katonai konfliktusról eltérő nézeteket valló csoport is tüntetett pénteken Pozsonyban, az oroszpárti és az Ukrajnával szimpatizálók csoportját a rendőrség sorfala választotta szét. Az orosz állami média természetesen csak a Putyinbarát tömegről szóló felvételeket mutatta.

A Fórum Kisebbségkutató Intézet Szociológiai és Demográfiai Kutatások Részlege felmérésében a megkérdezettek 73,6%-a támogatta az előrehozott választásokat, 26,4%-a pedig nem. A Szövetségre 58,3%, a Magyar Fórumra 15,6% szavazna és 58,4% közös indulásuk mellett foglalt állást.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban